När det gäller att hitta det bästa boendet och hotellen i Vietnam finns det några saker du måste ta hänsyn till. För det första, vilken typ av resenär är du? Letar du efter något lyxigt och dyrt, eller är du nöjd med ett mer blygsamt alternativ som fortfarande ger bra valuta för pengarna? För det andra, var i Vietnam vill du bo? Den norra delen skiljer sig mycket från den södra, så det är viktigt att välja rätt region beroende på dina intressen. Och slutligen, hur mycket är du villig att spendera?

I den här artikeln får du tips om hur du väljer det bästa boendet och hotellen i Vietnam för dina behov.

Lyxhotell

Om du är ute efter lyx vill du bo i någon av de stora städerna som Hanoi eller Ho Chi Minh City. Här hittar du hotell i världsklass som erbjuder alla bekvämligheter och tjänster du kan önska dig. Dessa platser kan dock vara ganska dyra, så om du har en budget kan du kanske överväga att bo i en mindre stad. Det finns många bra alternativ och du kan oftast hitta något som passar dina behov utan att behöva betala för mycket.

Hyr ett hem

Det finns också ett antal olika typer av boenden att välja mellan i Vietnam. Du kan bo på ett traditionellt hotell, eller om du känner dig mer äventyrlig kan du prova homestay eller airbnb. Boende i hemmet är ett utmärkt alternativ om du vill uppleva den vietnamesiska kulturen mer autentiskt, och det är oftast mycket prisvärt. Airbnb blir alltmer populärt i Vietnam, och det finns en del bra alternativ om du letar efter något annorlunda.

Vandrarhem

Om du reser med en liten budget är vandrarhem ett bra alternativ. De är vanligtvis mycket billiga och du kan ofta hitta sovsalar eller privata rum. Vandrarhem är också ett bra sätt att träffa andra resenärer, så om du vill skaffa dig nya vänner när du är i Vietnam är detta definitivt ett bra alternativ. Många unga vill prova vandrarhem av just den sociala aspekten, men för dig som vill vila på ditt boende kanske blir störd av fest eller högljudda rumskamrater.

Så oavsett vilka behov du har finns det säkert ett boende i Vietnam som passar dig perfekt.